Demény István

Érdekességek

photo

Pálinkanapoztak a Szolnokiak

A kisüsti pálinka hazánk egyik híressége, a szolnoki kör is megismerkedett a készítésével a közelmúltban.

A programban szerepelt egy Fegyvernek melletti horgásztó megtekintése, majd halászlé ebéd a tó partján. A házigazda lelkesedéssel mutatta be birodalmát, melyet létesítése óta családi összefogással fejleszt.

Minőségi körülményeket teremt az oda járó horgászoknak. A „tószemle” után pontyból készült ízletes hallevet fogyasztottunk Tiszai módra elkészítve bográcsban.

Következő állomásunk a Szajoli Pálinkafőzde volt. Itt Kovács László pálinkamester kalauzolásával ismertük meg az új létesítményt, melyben a korszerű pálinkafőzés eszközei biztosítják a kitűnő párlat kihozatalt. Újdonságként ismertük meg a reflux tornyos lepárlási módszert és az ultrahangos pálinka „öregbítő” eszközt. A házigazda egy kis kóstolóval is mélyítette az ismereteinket.

A nap utolsó nevezetes eseménye a gazdakör otthonában a pálinkát készíttető tagjaink fajtabemutatója volt kötelező kóstolással egybekötve. Az eseményhez nagyban hozzájárult az elnökünk felesége által sütött finom pogácsa.

Ha nem ment volna a buszunk, még most is ott kóstolgatnánk a rengeteg szokásos és különleges pálinkát, amivel a tagjaink dicsekedtek egymásnak.

Tudósított: Demény István alelnök