Mit ad a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége a kertbarát köröknek?

 1. 49 éve összefogja országosan a kertbarát köröket, tartja velük a kapcsolatot.

 2. Képviseli a kertbarátok, kistermelők érdekeit. A Földművelésügyi Minisztériummal a Kertszövetség stratégiai együttműködési megállapodást kötött, így pl. a Darányi Ignác termet havonta térítés nélkül kapjuk. Az Országos Szövetség vezetői a Magyar Mező és Erdőgazdasági Szövetség keretében képviselik a kistermelők érdekeit, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága országgyűlési képviselőivel tartják a kapcsolatot (pl. kúthasználati témában).

 3. Rendszeres havi rendezvények az FM-ben, lehetőség van az előadások felvételére pendrive-ra, hogy otthon bemutathassák, megnézhessék.

 4. Évente a három napos vezető továbbképzési tanácskozás, konferencia, kertlátogatások megszervezése mindig más megyében.

 5. Részvétel a jubileumi és térségi rendezvényeken (elnöki dicsérő oklevél és szakkönyv átadása), a megyei kertbarát köri vezetők összejövetelein.

 6. A honlap használata, programok, rendezvények feltétele, az adatbázis kezelése.

 7. Ingyenes, rendszeres szaktanácsadás, információkhoz jutás a kibővített honlapon, a mintaboltban.

 8. Szakmai anyagok, meghívók küldése a kertbarát köri elnökök email címére rendszeresen, folyamatosan.

 9. Szakmai anyagok megjelentetése hírlevelekben, kiadványokban.

 10. Vetőmag csere-bere.

 11. Növényvédelmi és egyéb cégekkel szakmai pártoló tagsági kapcsolat erősítése és időszerű szakmai tanácsok gyors továbbítása a minél sikeresebb termesztés érdekében.

Dr. Szent-Miklóssy Ferenc elnök

Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége